Разследва се инцидента във Враца от снощи, при който дете на

...
Разследва се инцидента във Враца от снощи, при който дете на
Коментари Харесай

Разминаване във версиите за инцидента във Враца, при който дете бе простреляно

Разследва се случая във Враца от нощес, при който  дете на година и половина беше простреляно с въздушна пушка от друго дете.  Пострадалото момченце е в сериозно положение в Пирогов.
Прочетете още
След случая нощес детето беше превозено с боен хеликоптер в " Пирогов ". Там му е направена неврохирургична обработка на раната. А проверяващите във Враца ревизират събитията към случая. От полицията са разпитвали очевидци и са създали оглед на мястото.  Към момента няма арестувани , предава Bulgaria ON Air.

От прокуратурата обявиха, че макар формираното досъдебно произвеждане за опит за съзнателно ликвидиране, не може да бъде повдигнато обвиняване на дядото като легален собственик на пушката, защото съгласно закона пневматичните оръжия не са огнестрелни и не изискват специфичен режим на предпазване.

Версиите за случая са разнообразни.  По думите на бабата, която отхвърли да застане пред камерата, детето е седяло в майка си на двора, когато 11-годишното момче е взело пушката. То не е знаело, че е заредена и изстрелът е бил право в главата на племенника му.

" По-голямото дете простреляло по-малкото. С въздушна пушка, която е законна, с документи " показа непосредствен на фамилията.

А версията пред проверяващите се оказва друга. През деня дядото на потърпевшото момченце е извадил пневматичната пуша, с цел да стреля по птици. Оставил пушката в двора на масата празна и изпратил 11-годишния си наследник за сладолед. Докато момчето било до магазина, мъжът още веднъж я заредил. В този миг обаче пристигнали хора, които желали да си закупят агнета и по този начин вниманието на всички възрастни е било отнето. 

" Малкото дете хваща тази въздушна пушка за цевта. В същото време неговия родственик 11-годишния в устрема си да хване пушката от към приклада с цел да не падне и да не удари детето, натиска спусъка и е създаден този безразсъден изстрел и една от тези чашки попада в област на лицето над веждата ", сподели окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Предстоят още разпити и правене на балистична и съдебно-медицинска експертизи.

" По никакъв метод към сегашния миг не се открива предумисъл от който и да било за осъществяване на такова действие ", съобщи Сираков.

Образуваното досъдебно произвеждане е за опит за съзнателно ликвидиране.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР